„A legfontosabb: szolgálni a csíkszeredaiakat” – beiktatták hivatalába Korodi Attila polgármestert

Beiktatták hivatalába Korodi Attilát, Csíkszereda új polgármesterét hétfő délután. Az új önkormányzati képvislőtestület 19 tagjából 18-an tették le az esküt az ünnepi alakuló ülésen. Az új városvezető a közös munka erejében hisz.

Az ünnepi alkalmon a csíkszeredai városházán jelen volt Ráduly Róbert leköszönő polgármester, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Ion Proca megyei prefektus, valamint az új képviselőtestület 18 tagja (Ábrahám Előd Lajos kérte az eskütétele elhalasztását, ő a soron következő tanácsülés alkalmával fogja ezt pótolni). Korodi Attilát, Csíkszereda megválasztott polgármesterét elkísérte az eseményre felesége, a zártkörű alakuló ülést a sajtó képviselői, valamint a hivatal munkatársai a városháza üléstermében online közvetítés segítségével követhették.

Azt követően, hogy a város főjegyzője, Wohlfart Rudolf ismertette a Korodi Attila polgármesterré választását, valamint a képviselőtestület összetételét érvényesítő bírósági határozatot, az új képviselőtestület korelnöke, Kálmán Dénes vezette le az ülést. Az ülésvezető megköszönte a város leköszönő vezetésének az elmúlt négy évben kifejtett munkáját és gratulált az újonnan megválasztott polgármesternek és tanácsosoknak.

Izgalom, felelősség, hit

A képviselőket követően Korodi Attila újonnan megválasztott polgármester tette le a hivatali esküt, majd Ráduly Róbert leköszönő városvezetőtől átvette Csíkszereda városának kulcsát. Korodi Attila székfoglaló beszédében visszaemlékezett korábbi, bukaresti parlamenti megbízatásainak kezdetére. „Az a nap, amikor egy új mandátumot kézbeveszünk, tele van izgalommal, felelősséggel, munkavállalással és rengeteg hittel” – fogalmazott az elöljáró. Hozzátette: egy új feladat vállalása izgalommal is jár, hiszen az eskütétel „a személyes felelősségvállalás pillanata”.

Korodi Attila kiemelte: csapatemberként kívánja vezetni Csíkszeredát. „Azt gondolom, hogy együtt mindannyian, ez a testület és még nagyon sokan, akik várják, hogy segítsék a munkánkat, csapatban tudjuk elvégezni azt a munkát, ami a legfontosabb: szolgálni a csíkszeredaiakat” – mondta.  Az új polgármester kitért arra, hogy nem könnyű az az időszak a közösség szempontjából, amiben elkezdi mandátumát, utalva az egészségügyi és gazdasági helyzetre.

„A következő évtizedbe kell bevinnünk Csíkszeredát, és ezt úgy kell megtennünk, hogy közben arra a hagyományra és értéktárra kell támaszkodjunk, amely bennünket is elindított ezen az úton” – fogalmazott Korodi Attila. Kiemelte: Csíkszereda az erdélyi magyarság bástyája kell hogy legyen a jövőben is.

„Ez a munka akkor lesz teljes, ha Csíkszeredában az emberek érzik azt, hogy értük dolgozunk” – tette hozzá. Az új polgármester hangsúlyozta kampánya során hangoztatott azon szándékát, miszerint szeretné szimbolikusan megnyitni a városházát a város lakói előtt és nyitott intézménnyé tenni azt. Elmondta: folytatni kívánja az elődje által megkezdett munka jó részét és erősíteni az erősítésre váró feladatokat.

Borboly Csaba köszöntőjében visszaemlékezett Korodi Attila politikai pályafutására. Megjegyezte: az új polgármester jó példával járt elől eddigi tevékenysége során, amellyel példát mutathat a fiatalok számára, hogy az élet számos területén érvényesülhetnek. A megyei tanácselnök megköszönte a leköszönő polgármester tevékenységét és sok sikert kívánt az új városvezetésnek.

Az alakuló ülést követően Korodi Attila a sajtó képviselőinek elmondta: polgármesteri mandátuma legfontosabb kihívásának a következő tíz évet tartja. Hozzátette, a legnagyobb feladat, hogy csapatban, a képviselőtestülettel és a városlakókkal közösen hozzák meg a legjobb döntéseket. „Egy személyben sosincs tökéletes döntés, több szem többet lát. Több odafigyelés, több információ, több meglátás együtt tud segíteni ebben” – fogalmazott.

A csíkszeredai képviselőtestület összetétele: Korodi Attila, polgármester (RMDSZ), Ambrus Lilla (RMDSZ), András Hunor Jenő (RMDSZ), Ábrahám Előd Lajos (RMDSZ), Bardócz László (RMDSZ), Biró Albin (RMDSZ), Bors Béla (RMDSZ), Füleki Zoltán Ladislau (RMDSZ), Kálmán Dénes (RMDSZ), Kirchmajer Enikő (RMDSZ), Orbán Zsolt (RMDSZ), Soós Szabó Klára (EMNP), Sógor Enikő (RMDSZ), Szikszai László (EMNP), Szikszai Tamás (RMDSZ), Szőke Domokos (RMDSZ), Țepeluș Marius (PNL), Tófalvi Éva (RMDSZ), Tőke Ervin (EMNP), Trandafir-Orbán Tímea (RMDSZ)

Kapcsolódók

Kimaradt?