A sajtótól is elbúcsúzott Ráduly Róbert leköszönő polgármester

Eredményesnek ítélte a maga mögött hagyott mandátumot Ráduly Róbert, Csíkszereda hétfőn leköszönő polgármestere. A városi katasztrófavédelmi bizottság ülését követő sajtótájékoztató alkalmával a búcsúzó városvezető megköszönte a sajtó munkatársainak az együttműködést.

Nem hozott új intézkedést a csíkszeredai városi katasztrófavédelmi bizottság hétfői ülésén – közölte Ráduly Róbert, a bizottság elnöke. Ugyanakkor a város különböző körzeteinek járványügyi felelősei a napokban ellenőrizni fogják, hogy az üzletek tulajdonosai, működtetői eleget tettek-e annak a korábbi döntésnek, miszerint meg kell határozni az egy időpontban a boltokban tartózkodó vásárlók maximális számát.

Ráduly Róbert kitért az iskolák bezárására, illetve a vendéglátóhelyek tevékenységének korlátozására. Véleménye szerint a gyerekek otthonmaradása rendkívül rossz hatással lehet a családok költségvetésére azzal, hogy a szülőknek otthon kell maradniuk a kisebb gyermekekkel. Ugyanakkor nehezményezte, hogy az iskolákat érintő döntésekről egyik napról a másikra értesítették a szülőket.

A leköszönő városvezető „szerencsétlen lépésnek” nevezte a vendéglátóhelyek tevékenységének korlátozását is. Kiemelte: Csíkszeredában az, hogy a teraszokon lehet csak kiszolgálni, egyet jelent azzal, hogy be kell zárniuk a vendéglátóhelyek többségének, hiszen az időjárási körülmények nem teszik lehetővé, hogy a teraszokon huzamosabb ideig tartózkodjanak vendégek.

Ráduly Róbert kiemelte: éppen az iskolák azok a helyek, ahol nagy figyelemmel, a szabályok maximális betartásával tartózkodhatnak a fiatalok. Hasonlónak nevezte a helyzetet a vendéglátóhelyek kapcsán, ahogy szintén „szervezettség van, rendszeres fertőtlenítés zajlik”.

A politikus megemlítette A Marosvásárhelyi Táblabíróság múlt szerdai jogerős felmentő ítéletét a korrupcióellenes ügyészség (DNA) vádjai alól, amelyben ő és Szőke Domokos alpolgármester voltak érintettek. Ugyanakkor Beke István és Szőcs Zoltán ügyét megemlítve úgy fogalmazott: „körültekintően kell kezelni a román igazságszolgáltatást”.

A leköszönő városvezető visszatekintett a mögötte hagyott négy év eredményeire. Kiemelte: a beruházások tekintetében mindenképpen Csíkszereda legsikeresebb időszakának tartja ezt az időszakot, amiben 2020 a „csúcsév”, korábban ugyanis soha nem volt történtek ilyen mértékű fejlesztések a hargitai megyeszékhelyen. Ráduly Róbert kiemelte a városháza beruházás-centrikusságát és intézményi hatékonyságát. 

Kapcsolódók

Kimaradt?