Temesváron is felfüggesztik a színházak és előadótermek működését, és átállnak online oktatásra

Temesváron is felfüggesztik a beltéri étel- és italkiszolgálást, a színházak és előadótermek működését – döntött a Temes megyei vészhelyzeti bizottság.

Temesváron és Temes megye számos más településén az elmúlt két hétben kimutatott új koronavírus-fertőzöttségi arány meghaladta a 3-at ezer lakosra vetítve: Temesváron 3,39 ezrelék, Nagyszentmiklóson 3,42 ezrelék, Buziásfürdőn 4,31 ezrelék, Fényen 5,70, Pészakon 7,31 ezrelék.

Ahol az esteszámok aránya meghaladta a 3 ezrelékes küszöböt, ott 14 napra felfüggesztik a sporttermek, játéktermek, piacok, vásárok tevékenységét.

Ugyanakkor érvényben marad a kötelező maszkviselésre vonatkozó intézkedés nyílt és zárt köztereken egyaránt. A maszkviselésre vonatkozó rendszabály minden öt évesnél idősebb személyre érvényes.

Online oktatásra térnek át hétfőtől a tanintézmények Temesváron és Temes megye további 13 településén, mivel a koronavírusos fertőzések utóbbi 14 nap alatt mért aránya meghaladta a 3 ezreléket. Liliana Oneţ prefektus közölte: a döntést pénteken hozta meg rendkívüli ülésén a Temes megyei vészhelyzeti bizottság a tanfelügyelőség kérésére.

A piros forgatókönyv szerinti, tehát teljes egészében online oktatásra térnek át többek közt Temesváron, Buziásfürdőn, Nagyszentmiklóson, Újbesenyőn, Újszentesen, Fényen.

(Címlapkép forrása: Veszprémi Petőfi Színház)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?