„COVID-fertőtlenítők” lopták el egy 82 éves nagyenyedi néni nyugdíját

Új átverési módszer jelent meg a koronavírusjárvánnyal: a COVID-fertőtlenítés. A találékony tolvajok legújabb áldozata egy 82 éves nagyenyedi nő, akinek minden pénzét ellopták, mialatt „úgymond” a házát fertőtlenítették. 

A Fehér megyei rendőrök nyomozást indítottak annak a két nőnek a kézre kerítésére, akik minden pénzét ellopták egy 82 éves nagyenyedi néninek. A csalók azzal az indokkal jelentek meg az idős nő házánál, hogy a koronavírusjárvány elterjedésével a hatóságok elrendelték a házak, lakások fertőtlenítését. „Az egész házat végigjárták, majd papírt írtunk arról, hogy átestem a fertőtlenítésen és kértek 30 lejt. A szekrényhez mentem kivenni a pénzt, amit ők is láttak. Ezután az egyikük elterelte a figyelmemet, a másik pedig minden pénzemet, 1 100 lejt, kivette a szekrényből” – mesélte a rendőröknek a 82 éves hölgy.

A tolvajok eltűntek mint a kámfor, de a szomszédok attól tartanak, hogy visszatérnek, és előbb-utóbb ők is sorra kerülnek.

Luminița Prodan, a Fehér megyei rendőrség szóvivője arra szólította fel a lakosságot, különösképpen az egyedülélő időseket, hogy legyenek nagyon körültekintőek, ne engedjenek be a lakásukba magukat hivatalos személynek nevező idegeneket csak miután meggyőződtek azok azonosságáról. Kérjék el a munkahelyi igazolványukat és a kiküldeteési papírukat.

 

 

Kimaradt?