Továbbra is magasak a székelyföldi fertőzésszámok

Nem csökken a koronavírus terjedésének üteme Hargita megyében, ismét több mint 80 új fertőzést igazoltak és két új haláleset is történt. A többi székelyföldi megyében sem jobb a helyzet.

Az elmúlt 24 órában 85-tel emelkedett a koronavírussal igazolt esetek száma Hargita megyében – közölte kedden délben a megyei prefektusi hivatal. A járvány kezdete óta összesen 2081 megbetegedést regisztráltak. A prefektusi jelentés beszámolt arról is, hogy 37 személy meggyógyult, ezzel 1079-en estek át szerencsésen a betegségen. A halálos áldozatok száma is növekedett, újabb két a koronavírussal összefüggő halálesetet jegyeztek. Összesen 72-en vesztették életüket a járvány kitörése óta eltelt időszakban.

A megye kórházaiban ápolt, illetve megfigyelés alatt álló személyek száma 242, ők a csíkszeredai, székelyudvarhelyi, vagy a gyergyószentmikósi intézményben tartózkodnak. Házi elkülönítésben 622-en, karanténban pedig 894-en vannak. Székelyföld másik két megyéjében is magas fertőzésszámot regisztráltak az elmúlt 24 órában: Maros megyében 86, Kovászna megyében pedig 41 új koronavírusos esetet igazoltak.

Mint arról beszámoltunk, Csíkszeredában az ezer lakosra kiszámított fertőzési ráta meghaladta a 3-at, ezért szigorítások léptek életbe, amelyeket várhatóan újabbak fognak követni.

Kapcsolódók

Kimaradt?