Tanügyminiszter: „Változtatunk a tananyagon, ha mindannyian online oktatásra térünk át”

Fel kell készülnünk arra, hogy addig tanítsunk online, „amíg szükséges” – jelentette ki hétfőn késő este Monica Anisie oktatási miniszter a Realitatea Plus műsorában.

„Hogy járványügyi szempontból fennáll-e a kockázat, azt az egészségügyi minisztérium képviselőinek kell megmondaniuk, hogy ne veszélyeztessük sem a tanulók, sem a tanárok egészségét. Ebben az esetben fel kell készülnünk az online oktatásra. Miközben a szükségállapot alatt online tanítás folyt, változtattunk a tananyagon, éppen a diákok és a tanárok érdekében, tehát ha epidemiológiai szempontból súlyos helyzet áll fenn, és mindannyiunknak online oktatásra kell áttérnünk, hasonló intézkedések várhatók” - hangoztatta Anisie.

Hozzátette: a szaktárca tantárgyanként kidogozta az értékelés módszertanát is. Mint ismert, Bukarestben keddtől kizárólag online oktatásra tértek át a tanintézmények a fővárosban jegyzett magad fertőzésszám miatt, de egyebek mellett Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen is bezártak az iskolák.  

(Címlapfotó forrása: Facebook/Monica Cristina Anisie)

Kapcsolódók

Kimaradt?