Megzavarták a rendőrök a korrupcióért elítélt volt Arad megyei tanácselnök szülinapi buliját

A koronavírus-járvány terjedése ellen hozott, a többek között a magánrendezvények tilalmára vonatkozó rendelet ellenére tartott születésnapi bulit oszlatott fel a rendőrség péntek este Borosjenőben.

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a zsúron – a benti étteremben és a teraszon – mintegy 40 fő vett részt, akiket igazoltattak, a rendezvénynek otthont adó panzió tulajdonosára 5000 lejes pénzbírságot róttak ki, és büntetőjogi eljárást is indítottak ellene a fertőző betegségek leküzdésének hátráltatása gyanújával.

A rendőrségi közlemény nem tért ki rá, de a specialarad.ro megírta, hogy Nicolae Ioțcu, az Arad Megyei Tanács volt elnökének a születésnapjára gyűltek össze a jelenlévők a Borosjenő határában lévő népszerű csárdában, a Ioan Slavici román író által is novellába foglalt Jószerencse malmában (Moara cu noroc).

Ioțcu számára köztudottan ismeretlen fogalom a törvénytisztelet: 2017-ben börtönbe zárták csúszópénz elfogadása miatt. A vád szerint 40 ezer eurót kért egy vállalkozótól, aminek fejében annak a cégét hirdették ki nyertesként egy orvosi berendezésekre vonatkozó közbeszerzési eljáráson, a pénzből pedig 10 ezer eurót át is vett, amikor a korrupcióellenes ügyészek rajtakapták 2015 tavaszán. Két évig volt házi őrizetben, majd a jogerős ítéletet követően börtönbe vonult, de tavaly a büntetés-végrehajtási jogorvoslat, az úgynevezett mini-amnesztia törvénye alapján több mint 100 nappal a rá kiszabott büntetés letelte előtt szabadult.

Aradon azt tartják, hogy a Nemzeti Liberális Párton (annak a korábbi Demokrata-Liberális vonalán) belüli hatalmi harcok miatt „csinálták ki” riválisai a volt önkormányzati vezetőt.

(A nyitókép rendőrségi felvétel)

Kapcsolódók

Kimaradt?