„Kiverekedte” magát a kórházból a koronavírussal fertőzött volt polgármester

Szép szóval és erőszakkal sem tudták jobb belátásra bírni a Teleorman megyei Roșiorii de Vedeben működő Caritas kórház ápolói azt a koronavírussal fertőzött férfit, aki nem volt hajlandó megvárni a legújabb tesztje eredményét a kórteremben, „kiverekedte” magát a kórházból és hazament. 

Marian Șefu, Scrioaștea község volt polgármestere a Teleorman megyei Roșiorii de Vedeben működő Caritas kórházban lábadozott koronavírusos betegségből egész addig, amíg megelégelte az elzártságot. A férfi ekkor követelte, hogy utalják ki a kórházból, viszont az orvosok erre nem voltak hajlandóak egy negatív teszt hiányában. Az egyre ingerültebb Șefunak a lenyugtatására két asszisztensnő vállalkozott, akik egy adott ponton már csak a a fertőző részleg bejárati ajtajának megtámasztásával tudták benn tartani a férfit. 

„Kérem, nyugodjon le. Amikor megjönnek az teszteredmények, tájékoztatjuk. Marian, csillapodj már le! Érts a szóból, emberek vagyunk. Șefu úr, kérjük nyugodjon le, mi a fene!” – mondják az ajtót támasztó ápolók. A volt polgármester ekkor már kézzel és lábbal is dörömbölt a fertőző osztály ajtaján, majd egy adott pillanatban felkapott egy széket, hogy azzal törje ki az ajtót. Az asszisztensők ekkor félreálltak, és Marian Șefu elhagyta a kórházat - írja a cronicadeteleorman.ro című lap. 

Útban hazafelé betért még egy gyógyszertárba, ahol dühében felborogatta az orvosságos polcokat, mert a gyógyszerészek nem szolgálták ki. 

Kimaradt?