Ezerhez közelít azoknak az iskoláknak a száma, ahol kizárólag online zajlik az oktatás

Országszerte 930 tanintézetben zajlik kizárólag online az oktatás - tájékoztatott csütörtökön a tanügyminisztérium.

A megyei tanfelügyelőségek által szerda délig közölt adatok értelmében az ország 11 460 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, 5 266-ban a sárga forgatókönyv szerinti, azaz hibrid oktatás zajlik, 930 tanintézetben pedig a piros forgatókönyv alapján, kizárólag online folyik a tanítás.

A szaktárca megjegyzi, hogy 256 iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 674 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.

Kapcsolódók

Kimaradt?