Iktatta a bíróság Soós Zoltán mandátumát, hamarosan leteszi az esküt

 

Érvényesítette csütörtökön a bíróság Soós Zoltán mandátumát, ez azt jelenti, hogy a vonatkozó törvény értelmében  Mara Togănel prefektusnak legtöbb öt napon belül ki kell tűznie Marosvásárhely megválasztott polgármestere beiktatásának időpontját.

Soós Zoltán Facebook-oldalán ezzel kapcsolatban azt írta: „a csapatom és én türelmetlenül várjuk a munka kezdetét". Szerdán a megválasztott polgármester a közösségi oldalán azt írta, az a célja, hogy még beiktatása előtt tájékozódjon a várost érintő legfontosabb ügyekben.

"A Polgármesteri Hivatal számos szolgáltatását is átvizsgáltam. Találkoztam üzletemberekkel, civil szervezetek vezetőivel, a roma közösség tagjaival. Továbbra is lendületben akarom tartani magam, hiszen beiktatásomtól kezdődően a csapatom segítségével a legjobb döntéseket akarjuk meghozni a városunk és az Önök számára" - fogalmaz Soós Zoltán.

Tisztelt marosvásárhelyiek. Meglehetősen zsúfolt volt a programom az elmúlt időszakban, ezért is volt nagyobb a “csend”...

Közzétette: Soós Zoltán – 2020. október 14., szerda

A megválasztása után tartott első, szeptember 30-án tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a polgármesteri hivatal pénzügyi és szakmai átvilágításával kezdi mandátumát. A függetlenként megválasztott polgármester cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy bosszúhadjáratba kezdene a városházi alkalmazottak körében. Úgy vélte: egy külső átvilágítás mutathatja meg, hogy mit hagyott hátra a Dorin Florea előző polgármester vezette önkormányzat.

(Nyitókép szerzője: Gábos Albin)

Kapcsolódók

Kimaradt?