Jogerősen felmentették az AEP volt elnökét a befolyással való üzérkedés vádja alól

Felmentette a bukaresti ítélőtábla az Állandó Választási Hatóság (AEP) volt elnökét, Ana-Maria Pătrut a befolyással való üzérkedés és pénzmosás vádja alól. Az ítélet jogerős.

Az ítélőtábla szerdán elutasította az ügyben benyújtott fellebbezéseket, és fenntartotta a fővárosi törvényszék idén januárban hozott alapfokú ítéletét.

A DNA azzal vádolta Ana-Maria Pătrut, hogy 2008 áprilisa és júniusa között az AEP alelnökeként egy bukaresti ingatlan árának megfelelő összeget, 210 ezer eurót kért egy vállalat képviselőitől. A pénzt 2009-ben vette át, és ígéretet tett a cégnek, hogy az összeg fejében közbenjár annak érdekében, hogy a vállalat bizonyos szolgáltatói szerződéseket köthessen az AEP-pel.

2011-ben, ugyancsak az AEP alelnökeként, Ana-Maria Pătru egy luxusautó árát kérte ugyanattól a cégtől, cserében pedig újabb szolgáltatói szerződésekhez segítette hozzá a vállalatot – állította a DNA, amely szerint a kért összegből 15 ezer eurót kapott meg. A vádirat értelmében ugyanabban az évben 50 ezer eurót vett át Pătru egy másik cég igazgatójától, és az összeg fejében közbenjárt annak érdekében, hogy az üzletembert fogadja a gazdasági miniszter.

A DNA azt állította, hogy a befolyással való üzérkedéssel szerzett pénzből az AEP alelnöke egy luxusautót vásárolt, amelyet más személy nevére íratott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?