banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

PSD: az EB jogállamisági jelentése egy piros lap Klaus Iohannis államfőnek

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerint az Európai Bizottság (EB) jogállamisági jelentése egy „piros lap" Klaus Iohannis államfőnek, aki „semmit sem volt képes tenni ez ügyben, az utóbbi hónapokban”.

A többek között Magyarországot és Romániát is elmarasztaló EB-jelentés kapcsán a PSD felhívta az államfő figyelmét, hogy „az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosítását nem a Nemzeti Liberális Párt (PNL) székházban kell megvitatni, hanem a parlamentben, átlátható módon, a szakmai szervezetek bevonásával”.

A PSD szerint a PNL 30 százalékos eredményt sem ért volna el a szeptember 27-i helyhatósági választásokon, ha nem kap segítséget az Mentsétek meg Romániát Szövetségétől (USR) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjától (PLUS), valamint a „kilóra megvásárolt politikai vándoroktól”.

Zero soluții pentru pandemie! Doar alegeri și multă trufie! Așa arată delirul unui om învins. Președintele PNL, Klaus...

Közzétette: Partidul Social Democrat – 2020. szeptember 30., szerda

 

A párt véleménye szerint Iohannis „azért ordít”, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy a liberális kormány „nem tudja ellenőrizni a koronavírus-járvány terjedését", szétverte a gazdaságot, káoszt okozott az iskolákban”, és ott tartanak, hogy „megóvják az általuk szervezett választásokat”.

Tavaly és tavalyelőtt az európai Bizottság egyébként az akkori PSD-kormányt marasztalta el amiatt, hogy befolyása alá vonta az igazságszolgáltatást.

(Nyitókép: Marcel Ciolacu PSD-elnök | Fotó: Agerpres)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?