Victor Ponta: az Orban-kormány eladta Marosvásárhelyt az Orbán-kormánynak

 
 

Azzal vádolta szombaton Victor Ponta a kormányt, hogy „eladta” Marosvásárhelyt Budapestnek, mert hozzájárul ahhoz, hogy a magyar jelölt, Soós Zoltán nyerje el a polgármesteri széket a városban.

Kirohanásával a Pro Románia párt elnöke a Facebook-oldalán arra reagált, hogy a magyar külügyminisztérium pénteken bejelentette: korlátozások nélkül térhetnek vissza Magyarországra az állandó magyarországi tartózkodási jogosultsággal rendelkező román vagy kettős állampolgárok, ha azért utaznak Romániába, hogy részt vegyenek a vasárnapi önkormányzati választásokon.

Ponta szerint a bejelentéssel Budapest lehetővé akarta tenni a tömeges választási turizmust. Az politikus azt állítja: autóbuszok, kisbuszok és személygépkocsik tucatjai állnak készen arra Magyarországon, hogy vasárnap hazaszállítsák a Soós Zoltánra szavazó marosvásárhelyi magyarokat.

Va mai mira ? Guvernul Ludovic Orban vinde Municipiul Targu Mures Guvernului Viktor Orban! Sa nu ne plangem ca este...

Közzétette: Victor Ponta – 2020. szeptember 26., szombat

A volt miniszterelnök felszólította a külügyminisztériumot és a kormányt, hogy foglaljon állást az ügyben. „Mi a Pro Románia párt vagyunk, és Romániával tartunk, de sajnos sok itthoni vezető Románia-ellenes” – írta Ponta.

"Saját kampánytapasztalai kísértik"

Az RMDSZ szóvivője szintén Facebookon reagált a volt kormányfő bejegyzésére. Hegedüs Csilla megosztott egy hat évvel ezelőtt megjelent cikket arról, hogy a 2014-es elnökválasztáson ingyen utazhattak Călărași-ba azok a Chișinăuban élő románok, akik Pontára szavaznak.

„Ponta fél a változástól Marosvásárhelyen, ezért mindenféle hülyeséget összehord. Valószínűleg a saját, eddigi kampánytapasztalatai kísértik akkor, amikor arról nyilatkozik, hogy Magyarország mikrobuszokkal küldi haza a marosvásárhelyieket akaratuk ellenére azért, hogy szavazhassanak” – jegyezte meg Hegedüs Csilla.

Ponta e speriat de schimbarea de la Târgu Mureș, și zice tot felul de bazaconii. Poate că vorbește despre...

Közzétette: Hegedüs Csilla – 2020. szeptember 26., szombat

Az RMDSZ szóvivője leszögezte: a 21. században a szavazás egy alapvető emberi jog. „Magyarország nem tett mást, mint minden román állampolgárnak megadta a lehetőséget arra, hogy éljen szavazati jogával, hiszen a szavazás a pandémia idején is biztonságos. Mi úgy gondoljuk, hogy a választók Marosvásárhelyen és Erdély minden pontján akaratuk tudatában fognak holnap szavazni. Erről szól a demokrácia” – olvasható a bejegyzésben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?