Októbertől újraindul az Iskola Alapítvány délutáni oktatási programja

Több pedagógussal, azonos számú helyszínen és kevesebb gyermek részvételével indul újra október 5-től a 2020-2021-es tanévben az Iskola Alapítvány által koordinált délutáni foglalkozás. Jelenlegi adatok szerint 119 pedagógussal és 1524 elemista részvételével indul a program 10 megyében és Bukarestben, összesen 32 tanintézményben.

„Egy kihívás volt az idei tanévben a jelenlegi közegészségügyi helyzetben felmérni az igényt, a lehetőségeket, és elindítani a programot” – nyilatkozta Nagy Zoltán Levente, az Iskola Alapítvány elnöke. „Gyakorlatilag minden oktatási intézmény vezetőségével, pedagógusokkal és szülőkkel külön-külön egyeztetve, a jelenleg érvényben lévő helyzetnek megfelelően, a járványügyi előírások betartásával igyekszünk biztonságban elindítani a délutáni oktatást ott, ahol továbbra is igény van rá” – tette hozzá.

A programban résztvevő oktatási intézmények száma és a gyermeklétszám a jövőben növekedhet, ha a specifikus feltételeknek helyi szinten eleget tudnak tenni, és amennyiben lesz elegendő számú engedélyezett osztályterem, valamint pedagógus.

A programot Arad, Beszterce-Naszód, Brassó, Fehér, Hunyad, Máramaros, Szeben, Kolozs, Temes, Hargita megyékben és Bukarestben szervezik meg.

A 2019 őszén indult Délutáni Oktatási program célja az anyanyelvű oktatás vonzerejének növelése, az identitás megőrzése, a magyar oktatás megerősítése, a magyar iskolák vonzóbbá tétele szórványközösségekben és a családok közvetett anyagi támogatása. A program a magyar nyelvű elemi oktatásban (0–4. osztály) résztvevő gyermekeket célozza meg, a délutáni felügyelet és oktatás mellett pedig napi szinten meleg ebédet is biztosít. Az Iskola Alapítvány oktatási programja a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósul meg.

(Címlapi illusztráció: Pixabay)

Kapcsolódók

Kimaradt?