Ismételten a szabályok betartására szólított fel az egészségügyi miniszter

Nem számít egy újabb, kijárási tilalommal járó szükségállapot bevezetésére Nelu Tătaru egészségügyi miniszter, de azt szeretné, hogy mindenki tartsa be a szabályokat a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.

„Én nem számítok egy újabb szigorú karanténra, inkább azt szeretném, hogy mindenki tartson be néhány szabályt. Ha ezeket nem tartjuk be, bármiféle forgatókönyv lehetséges. Ebben a rendkívül nehéz hónapban, amikor egy sor tevékenység újraindult, semmi mást nem kérünk, csak azt, hogy az illető tevékenységekkel kapcsolatban tartsák be a szabályokat” – mondta Tătaru szerdán, a fővárosi Fundeni Intézetben.

Hozzátette, ha a szabályokat nem tartjuk be, nőni fog az esetek száma. „Ha betartjuk a szabályokat, ezen a napi 1500 körüli szinten tudjuk tartani az új esetek számát, majd október közepétől csökkenésre is számíthatunk. Ha pedig nem tartjuk be ezeket, a napi esetszámok 2000-re emelkedhetnek, és akkor majd tanúi lehetünk annak, hogyan inognak meg a sürgősségi és intenzív osztályok, illetve a járványkórházak” – szögezte le a miniszter.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?