Parlament épült száraztésztából

A felvidéki Párkány közelében található Karván érdekes hobbinak hódol egy hölgy: száraztésztából szobrászkodik. Keze alatt csodálatos kompozíciók állnak össze, többek közt a budapesti parlamentet is megformázta.

Törökné Zajos Erzsébet művei az idei első Dunakorzó alkalmából állították ki. „A család, ismerősök, barátok részére tésztából készült karácsonyfákkal indult az én száraztészta világom. A tésztáim azóta útra keltek a régióban, velük együtt száll az üzenet, s áramlik a szeretet. Kezdetben nem volt tudatos, de észre kellett vennem, hogy általam a tészta üzenetet hordoz. Sokarcú a tésztavilág... itt mindenki megtalálhatja azt a formáját, amely a leginkább fogára való” – mondta el Török Erzsébet.

Az alkotó szerint nagyon egyszerű ily módon szobrászkodni. A kiindulási alap egy marék tollhegytészta, kagylótészta, ehhez kell még egy ragasztópisztoly és akrilfesték, spray vagy ecsetes formában – és egy ügyes kéz, amely összerakja a darabokat.

„Mostanában folyton elmerengek, a környezetem szerint beszippantott a tésztavilág... állandóan azon agyalok, milyen új ötletekkel gazdagíthatnám a tésztából készíthető díszek tárházát. Az Országház például 24 kg gyermelyi tésztából készült" – árulta el a tésztaszobrász.

Kimaradt?