Mégsem az orális szextől lett torokrákos Michael Douglas?

Michael Douglas sosem mondta azt, hogy az orális szex és azon keresztül a HPV vírus miatt lett torokrákos – legalábbis ezt állította a színész szóvivője a The Guardianben közölt interjú megjelentése után. Douglas betegsége okáról beszélt a lapnak, de most úgy tűnik, hogy félreértették.

A Guardian riportere arról faggatta az Oscar-díjas színészt, hogy a dohányzás és az alkoholfogyasztás hozzájárult-e betegsége kialakulásához, de Douglas egészen másféle választ adott. "Nem. Mert anélkül, hogy túlságosan a részletekbe mennék, ezt a rákfajtát a HPV (humán papillomavírus) okozta, amit valószínűleg cunnilingus (egy nővel folytatott orális szex) révén kaptam" – idézte a színészt a cikket vasárnap ismertető Hollywood Reporter.

Nyilván a fia bebörtönzése miatti stressz sem jött jól, de a betegségét a szexuális úton terjedő vírus okozta. "Viszont ha az ember megkapta, a cunnilingus egyúttal a legjobb gyógymód is" – tette hozzá. Douglasnél a negyedik stádiumban lévő torokrákot diagnosztizáltak 2010-ben. Bár súlyos volt a betegség, a sugárkezelésre és a kemoterápiára jól reagált, azóta már bejelentette, hogy meggyógyult.

Allen Burry, Douglas szóvivője kicsit szépített a színész nyilatkozatán, már ami az orális szexet és a betegsége okát illeti. A sztár állítólag sosem mondta azt, hogy HPV vírus miatt betegedett meg, az interjúban csak a torokrák lehetséges okairól beszélt, az orális szexet nem „hibáztatta”.

Szakemberek szerint elsősorban a dohányzás és az alkoholfogyasztás miatt alakulhat ki torokrák, de humán papillomavírus is okozhatja – olvasható a The Washington Times oldalán.

Kapcsolódók

Kimaradt?