Nem indul a PSD listáján az ALDE vezetősége

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke arról számolt be a párt országos politikai tanácsának keddi ülését követően: felajánlotta Călin Popescu-Tăriceanunak, hogy a szociáldemokraták listáján induljon a parlamenti választásokon, az ALDE elnöke azonban elutasította az ajánlatot, mondván, hogy az nem lenne politikailag tisztességes.

„Beszéltem Călin Popescu-Tăriceanu elnök úrral, felajánlottam neki, hogy jelöltesse magát a PSD listáján, ő viszont elmagyarázta, hogy ha elfogadná, az politikailag tisztességtelen lenne. Teljes mértékben tiszteletben tartom a döntését” – mondta Ciolacu.

Călin Popescu-Tăriceanu hétfőn a Facebookon cáfolta azt a feltételezést, hogy az ALDE vezetői a PSD listáin jelöltetnék magukat. 

„Én úgy vélekedtem és vélekedek, hogy hasznos lenne egy szövetség az ALDE, a PSD és a Pro Románia között, mert ebben a konstrukcióban hatékonyabban fel lehetne lépni a PNL diktatúrájával szemben. De ha ezt a szövetséget nem lehet létrehozni, az nem a mi hibánk, és az ALDE vezetőségéből senki nem fog a PSD listáin indulni, mert elveszítenénk politikai identitásunkat” – olvasható a Tăriceanu bejegyzésében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?