Tanuszodája és sportcsarnoka is lesz Erdőszentgyörgynek

Sportcsarnok- és uszodaépítésre nyert pályázatot Erdőszentgyörgy Önkormányzata. Mindkét beruházás az Országos Beruházási Társaság (CNI) jóvoltából, állami forrásból valósul meg.

A sportcsarnok 1445 négyzetméter alapterületű, 11 méter magas lesz, 180 férőhelyes lelátóval, méreteiből adódóan kézilabda-, röplabda-, tenisz- és kosárpálya is kialakítanak benne. A sportolni vágyók számára négy öltöző áll rendelkezésre, a termet pedig fűtésrendszerrel, légkondicionáló berendezéssel is ellátják. Az városvezetés 4025 négyzetméter területet adott át a sportcsarnok részére. A beruházás értéke 7 704 153 lej áfa nélkül.

Az uszoda szintén megnyert pályázatból valósul meg, amelynek értéke 8 921 231 lej. Erre a célra 3100 négyzetméter területet biztosított az önkormányzat. Paramétereit tekintve 25 méter hosszú, 12,5 méter széles medence lesz, amelynek mélysége 1,20 és 1,80 méter között változik. A szabványterv alapján készülő uszoda 10-12 hónap alatt készül el.

„Erdőszentgyörgynek komoly múltja van a csapat és egyéni sportok tekintetében is, ezt a múltat szeretnénk feléleszteni és lehetőséget biztosítani a jövőnek. A labdarúgás oktatása képzett szakemberek segítségével történik évek óta a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia keretében. Ezzel a fejlesztéssel a sportnevelési palettát szeretnénk színesíteni és a lehetőségeket növelni, ezért úgy döntöttünk, kihasználjuk a pályázatokat és uszodát, valamint sportcsarnokot építünk. ​ Gondolok itt a kézilabdára, kosárlabdára, asztaliteniszre és egyéb tevékenységekre, amelyekre közösségi igény mutatkozik” – ismertette a kezdeményezés fontosságát Csibi Attila Zoltán polgármester.

Mindkét beruházás esetében lejárt a közbeszerzési eljárás, az elkövetkezendő időszakban a szerződéskötés és a munka elkezdése következik. A tervek szerint Erdőszentgyörgynek leghamarabb 2021-ben lehet tanuszodája és sportcsarnoka.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?