A fogdát is megjárta tette után a 13 éves társát ütlegelő 14 éves lány

Két bűnvádi eljárás is indult egy mindössze 14 éves Târgu Jiu-i lány ellen, aki fizikailag bántalmazott és megalázott egy 13 éves lányt – számolt be szerdán a román sajtó.

A kiskorú gyanúsítottat őrizetbe is vették 24 órára, miután Facebookra kerültek a múlt hétvégén történt incidensekről készült felvételek. Jelenleg hatósági felügyelet alatt, szabadlábon van. Ügye megrázta a hazai közvéleményt.

A közösségi oldalon terjedő felvételek szerint három lány és egy fiú vette körbe a 13 éves áldozatot. A lányok leköpködik, a haját cibálják, majd ököllel ütlegelik, és addig rugdossák, amíg elterül a földön. A jeleneteket a fiú filmezte le a telefonjával.

Az áldozat bántalmazói közül csak a 14 éves lányt került 24 órára őrizetbe, mert életkoránál fogva büntetőjogilag már felelősségre vonható a tetteiért. Időközben fényt derült arra, hogy július folyamán is bántalmazta már a 13 éves lányt, ezért egy újabb bűnvádi eljárás is indult ellene. A két bűnvádi dossziét összekapcsolják.

A gyanúsított 14 éves lány apja a sajtónak elmondta: elismeri, hogy gyermeke rosszat tett, de őrizetbe vételét túlzásnak tartja. „Alig töltötte be a 14-et. Mások karddal rontanak embertársaikra, minden következmény nélkül” – jegyezte meg.

A férfi szerint a lánya „rossz társaságba keveredett”. Ennek az is lehetett az oka, hogy az anyja a járvány miatt csak kéthetente került haza. „Kevés időt töltünk vele, meg is lett a következménye” – jelentette ki az apja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?