Árvízkárok helyreállítására kaptak kormánytámogatást Háromszéken

Kovászna megye 6,7 millió lejes kormánytámogatást kapott a júliusi árvízkárok helyreállítására. A kormány sürgősségi alapjából kiutalt összeget az árvíz által megrongált hidak, átereszek újjáépítésére, megyei út, települési utcák és erdei utak helyreállítására fordítják.

A júliusi heves esőzéseket követően Kovászna Megye Tanácsa és a prefektusi hivatal közösen kért a kormánytól támogatást a helyreállítási munkálatokra.

Összesítésük szerint Kovászna Megye Tanácsa 771 ezer lejt kapott a Vadas-tetőn átvezető úton 6 kilométeres útszakasz és Középajtán két áteresz javítására – tájékoztatott Tamás Sándor.

A megyeitanács-elnök szerint Bölön községben két hidat és öt erdei úton található hidat rongált meg az áradás, ugyanakkor a vízhálózat is sérült ezért a helyi önkormányzat 3,4 millió lejt kapott.

Kálnokon hét, Sepsikőröspatakon tíz kilométeren rongálta meg az utcákat az áradás, négy átereszt is tönkretett. A községhez tartozó erdei utat és hidat is megrongálta a lezúduló esővíz.

Sepsikőröspatak községnek 1,4 millió lejt hagyott jóvá a kormány. Sepsibodok községben utcákat és átereszt kell helyreállítani, ezt 769 ezer lejjel támogatja a kormány. Nagyajtán pedig 265 ezer lejt költenek az árvíz által megrongált átereszek és utcák javítására.

Kapcsolódók

Kimaradt?