banner_uTEymvI8_970x250.jpg
banner_r1k9kdWS_300x250.jpg

Hivatalos: nyitnak a mozik, színházak és a vendéglők beltéri helyiségei

Az éttermek beltéri működéséről és a beltéri kulturális események szeptember elsejei hatállyal történő engedélyezéséről fogad el csütörtök este határozatot az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) - jelentette be a kormányülés elején Ludovic Orban.

A miniszterelnök közölte: a CNSU döntését szeptember elsejéig kormányhatározatba kell foglalni. „Az előadásokról, színházról, koncertekről, mozikról van szó. Ugyanakkor el kell fogadnunk a vendéglők zárt tereiben zajló tevékenységre vonatkozó szabályokat - a szállodák, motelek, panziók éttermeire vonatkozóan” - mondta.

Ludovic Orban arról is tájékoztatott: a zárt légtérben zajló kulturális eseményekre vonatkozó rendeletet még pénteken közvitára bocsátják. A rendeletet közösen dolgozza ki és teszi közzé a kulturális, illetve az egészségügyi minisztérium.

Az éttermek beltéri tevékenységérről az egészségügyi és a gazdasági tárca, valamint az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) elnöke ad ki közös rendeletet - közölte a kormányfő.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?