Legókiállítás (nem csak kicsiknek) Kolozsváron

Négyszázezer legódarabot épített bele saját bevallása szerint Tony Tocaci abba az űrkompozícióba, amely a Kolozsvári Néprajzi Múzeumban csütörtökön megnyílt legókiállítás főattrakciója kíván lenni.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=TlbkWT0jH5I

A besztercei fiatalember a maszol.ro-nak elmondta, hobbija még gyerekkorából maradt vissza, felnőttként is óriási összegeket költ egy-egy értékesebb darabra.

A Galaktikus Etnológia című kiállítást a Brickenburg Egyesület szervezi meg immár ötödik alkalommal, jó érzékkel a gyereknap körüli időpontban. A csütörtökön nyílt rendezvény június 5-ig látogatható, szombaton a 18 év alattiak ingyen mehetnek be.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lmBDvVRXyz4

Marius Centea, a Brickenburg Egyesület képviselője portálunknak elmondta, a legóvárosba közel 3 millió darabot építeettek bele, a teljes kompozíció nyolc tagtársa közös munkája. „Természetesen vannak olyan összeállítások, amelyeket a kereskeldelemben kapható dobozokból raktunk össze, de több tárgy a mi fantáziánk szüleménye” – magyarázta a középkorú férfi.

 

Négyszázezer darabot épített bele Tony Tocaci az űrkomplexumba. A félkészen Kolozsvárral szállított együttes összerakása 6 órát vett igánybe. A csillagromboló Tocaci legújabb szerzeménye, márciusban 2000 lejt pengetett le érte. Költséges hobbi, a teljes kiállítási anyagát Tony Tocaci 20 ezer lejre értékeli. Pénteken délelőtt zavartalanul meg lehetett nézni a kiállított darabokat, szombaton <strike>ember</strike>gyerekölés lesz. Marius Centea épp vonatot cserél. A Brickenburg Egyesület 65-70 tagot számlál, de Centea 18-20-ra teszi az aktívan dolgozó tagok számát. A lényeg a részletekben van.

Kimaradt?