Ha nem használ autót, két napig ingyen mehet állatkertbe Nagyszebenben

A nagyszebeniek és a városba érkezdő turisták szeptember 19–20-án ingyen léphetnek be a város álltakertjébe és az ASTRA Múzeumba, amennyiben leteszik az autót és gyalog vagy a tömegközlekedési eszközöket használják.

Az Európai Mobilitási Hét jegyében meghirdetett akciót Nagyszeben önkormányzata kezdeményezte. A városban a tömegközlekedési eszközök használata is ingyenes lesz ezen a két napon.

Az alternatív mobilitás népszerűsítése az önkormányzat prioritásai között szerepel, éppen ezért a tömegközlekedési rendszer modernizálására nagy hangsúlyt fektetnek. Arra ösztönöznlk a nagyszebenieket, hogy minél gyakrabban hagyják otthon az autót. A városi autóbuszpark fele ma már újgyártású járművekből áll, illetve egyre több biciklisávot alakítanak ki szerte a városban, valamint a közpntban található gyalogos járdák méretét és hosszát is növelik – közölte Astrid Fodor polgármester.

Az Európai Mobilitási hét alkalmával több központi térről is kiűzik az autókat, és a parkolókban kisebb zenés előadásokat láthatnak, hallhatnak majd az érdeklődők. Ugyancsak ebben az időszakban a gyermekek számára biciklis és rolleres versenyt szerveznek az állatkertben, míg a felnőtteknek a városban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?