Hamisított támogatói aláírások gyűjtésével gyanúsítják a PMP-t Háromszéken

Több párt háromszéki képviselője is hamis támogatói aláírások gyűjtésével gyanúsítja a Népi Mozgalom Pártját (PMP). Illyefalva RMDSZ-es polgármestere Fodor Imre arról tájékoztatta a Maszolt, hogy hétfőn bűnvádi panaszt tett az ügyészségen a Népi Mozgalom Pártja (PMP) ellen.

Kérte, hogy vizsgálják meg a román párt illyefalvi polgármesterjelöltjének támogatására összegyűjtött aláírások hitelességét, mivel azokon külföldön élő illyefalviak aláírásai szerepelnek. Kedden a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) Kovászna megyei elnöke, Dulanyi-Balogh Szilard is bejelentette: panaszt tesz a PMP ellen, mivel feltűnt neki, hogy saját külföldön élő rokonai is szerepelnek a párt háromszéki megyei tanácselnökjelöltjének támogatóívein, amit kizártnak tart, hogy valós legyen.

Gheorghe Baciu, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) Kovászna megyei elnöke az illyefalvi polgármester panaszára válaszul kifejtette: Fodor Imrének nem lett volna joga látnia a PMP aláírási íveit, ezért ő is panaszt kíván tenni, míg az USR háromszéki elnökének panaszára azt válaszolta: a PMP megyei tanácselnökjelöltjének van elég támogató aláírása, így el tud indulni akkor is, ha néhány aláírást kivágnak a támogatói ívekről.

Fodor Imre, illyefalvi polgármester lapunknak elmondta: gyanúsnak tűnik számára, hogy a PMP-s polgármesterjelölt, Niculae Iancu támogatói ívein olyan személyektől szerepelnek aláírások, akik külföldön élnek, illetve egy olyan személy gyűjtötte a támogatói aláírásokat és ezért aláírással vállalt felelősséget, aki évek óta Amerikában él, tehát ezt valójában nem tehette meg, ezért kérte az ügyészséget, vizsgálják meg a PMP-s aláírások hitelességét. A Népi Mozgalom Pártjának (PMP) Kovászna megyei elnöke minderre feljelentéssel válaszol, mivel elfogadhatatlannak tarja, hogy az illyefalvi polgármesterjelöltként hozzáférhet a helyi választási bizottsághoz leadott támogatói ívekhez.

Dulányi-Balogh Szilárd, az USR háromszéki elnöke kedden jelentette be, hogy ő is panaszt kíván tenni a PMP ellen, mivel annak támogatói ívein több olyan rokonának neve is szerepel, akik külföldön élnek. Dulányi-Balogh Szilárd elmondta, a Kovászna megyei Választási Bizottságba delegált USR-s képviselőtől értesült arról, hogy rokonai szerepelnek a PMP megyei tanácselnök jelöltje, Alexandru Teacă támogatói ívein, amit abszurdnak tart, sőt az aláírásgyűjtő nevénél Dulányi apósának neve szerepel, ám helytelen lakcímmel.

Az USR háromszéki elnöke elmondta: a feltehetően hamisított PMP-listákat megóvja a bíróságon, és annak eredménye függvényében dönt arról, hogy benyújtja-e a bűnvádi feljelentést is. A Népi Mozgalom Pártjának (PMP) megyei elnöke, Gheorghe Baciu ennek kapcsán kifejtette: nem ellenőrizte személyesen a támogatói íveket, megbízott az aláírásgyűjtőkben, ám meggyőződése, hogy pártja megyei tanácselnökjelöltjének, Alexandru Teacă-nek marad elegendő támogató aláírása akkor is, ha néhányat kivágnak az ívekről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?