Az iskolák tisztaságát ígéri Marosvásárhelyen Soós Zoltán

„Számításaink szerint, Vásárhelyen egy gyerekre évente 10 lejt költenek az iskolák tisztántartására. Ez az összeg nevetségesen kevés” – mutatott rá Soós Zoltán független polgármesterjelölt abban a keddi videó üzenetében, amelyet egy iskolai illemhelyen forgattak.

Véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy a szülők pótolnak össze modern eszközökre, taneszközökre vagy végeznek tisztasági festést az osztálytermekben. Soós Zoltán programja szerint első lépésben megduplázzák az önkormányzat alárendeltségébe tartozó tanintézmények tisztántartási költségkeretét és rendszeresen ellenőrzik az iskolaépületek karbantartási és tisztántartási feladatainak ellátását.

Kijelentette, egyetlen marosvásárhelyi diák sem járhat olyan iskolába, ahol nem tiszta a mosdó, ahol hiányzik a vécépapír vagy ahol a szülők pénzéből vásárolnak krétát. Soós Zoltán rámutatott arra, hogy higiéniai feltételek biztosítása különösen fontos a koronavírus-járvány időszakában, amikor kérdés, hogy milyen körülmények kezdődhet el a következő tanév.

 

„Megengedhetetlen, hogy a szülők pénztárcájának mérete döntse el, hányszor moshatnak kezet gyermekeink vagy hogy van-e toalettpapír az illemhelyen. Szeptember 27-e után szappan, kéztörlő, vécépapír és tisztaság lesz a marosvásárhelyi iskolák mosdóiban” – hangsúlyozta a város független polgármester-jelöltje.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?