Gumiszerű teste visszadobta a kisfiút a halál széléről

Jókora sebességgel ütött el egy ötéves kisfiút egy autó, a motorháztető tele lett horpadásokkal, a gyerek a kocsiról az aszfaltra pattant, de csodával határos módon sértetlenül megúszta a balesetet különös betegségének köszönhetően, hogy teste gumilabdaként reagált.

Az ötéves Jayden Channell esetében tényleg igaz a mondás, hogy minden rosszban van valami jó. A kisfiú ugyanis egy születési rendellenességnek köszönheti, hogy ép bőrrel megúszta a szörnyű balesetet úgy, hogy az őt elgázoló kocsi közben csúnyán összetört, és az orvosok el sem akarták hinni, hogy neki semmi baja nem esett.

A Daily Mail beszámolója szerint az Angliában élő kisfiúnak úgynevezett hipermobilitás-szindrómája van, ami miatt az ízületei sokkal lazábbak és rugalmasabbak, mint más embereké. Éppen ez a betegség mentette most meg az életét, az orvosok szerint ugyanis a különlegesen hajlékony ízületeinek köszönheti, hogy nem törte össze-vissza magát.

A gyerek édesanyja el sem hiszi, hogy ekkora szerencséjük volt: „Ha a fiam olyan, mint a többi gyerek, biztos, hogy nem élte volna túl az ütközést. Végignéztem az egészet: épp átment az úton, amikor a semmiből feltűnt egy gyorsan közeledő autó, és elütötte.

Jayden felpattant a motorháztetőre, aztán tehetetlenül repült a levegőben, akár egy rongybaba, végül nekicsapódott az aszfaltnak. Megfagyott bennem a vér, és nem akartam hinni a szememnek, amikor azt láttam, hogy azonnal fel is pattan, és a járdára szalad. Főleg, hogy a motorháztető több helyen behorpadt.”

A kórházban bebizonyosodott, hogy a gyereknek tényleg kutya baja, csak egy kis púp lett a fején. Az orvosok szerint beteg ízületei miatt Jayden teste gumiszerű hajlékonysággal reagált a becsapódásra, és ez elnyelte az ütközés energiáját, ezért élhette túl a potenciálisan halálos gázolást.

A kisfiú a betegsége miatt amúgy egészen elképesztő pózokba képes csavarni a végtagjait, ugyanakkor az állapota nem csupa öröm, mivel krónikus fáradtsággal és fájdalommal jár, és speciális kezelést igényel.    

Kimaradt?