Kigyulladt a csíkszeredai Petőfi utca egyik épülete

Vendéglátóegységeknek és szervezeteknek is otthont adó épület gyulladt ki péntekről szombatra virradó éjszaka Csíkszeredában, a Petőfi utca 38. szám alatt.

Az egykori Vigadó közvetlen szomszédságában található épületben működik többek között a Fidelitas Egyesület, amely szakképzésekkel, karrier-tanácsadással foglalkozik, valamint a város egyik legnépszerűbb vendéglátó-ipari egysége.  

A lángok valamikor éjjel 1 óra után, a szórakozóhely zárását követően csaphattak fel, és hajnali 4-kor még égett az épület, derül ki a Civil Csíkszereda nevű Facebok-csoportban megosztott képek hozzászólásaiból. Az épület nem vált teljesen a tűz martalékává, de sérültek a belső terei, illetve a tetőszerkezetet is megrongálta a tűz. 

Szombat reggeli ottjártunkkor láthattuk, hogy a Petőfi utcai homlokzat nem sérült a tűz következtében, a lángok az épület hátsó részében pusztítottak, ahonnan a szórakozóhely terasza is nyílik.    

Frissítés: A Hargita Megyei Olt Katasztrófavédelmi Felügyelőségének szóviviője, Alina Ciobotariu azt mondta a Maszolnak, hogy a szórakozóhely teraszának kigyulladásáról 3.50-kor értesítették a tűzoltóságot. A helyszínre két tűzoltóegység szállt ki, akiknek reggel 7 órára sikerült eloltaniuk a lángokat.

A szóvivőtől azt is megtudtuk, hogy a tüzet rövidzárlat okozta egy meghibásodott vezeték miatt. A tűzben a bútorzat mellett hűtőszekrények, mosogatógép, jéggép, kávégép, kasszagép, sörcsapok, hangfalak, egy számítógép és egy ajtó teljesen elégtek. Megrongálódott továbbá egy televízió, egy nyomtató, egy számítógép, irodabútorzat, raktárban tárolt áru, valamint a tetőzet 20 négyzetméteres felülete. A keletkezett kár értéke 100 ezer lejre tehető.

(Képek forrása: Nagy Gyöngyvér |Civil Csíkszereda - Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?