Jól haladnak a nagyváradi vár felújításával

A nagyváradi önkormányzat legújabb tájékoztatása szerint idén március–augusztusban a számos kulturális intézménynek és eseménynek otthont adó vár jelen pályázatban meghirdetett felújítási munkálatainak 73 százalékával elkészültek.

Az elmúlt időszakban a várfalakon és azok környezetében dolgoztak, főként az Aranyos és Csonka bástya között húzódó északi várfalon, emellett a Bethlen bástyán és az onnan induló, a Csonka bástyához kötődő nyugati várfalon. Rendezték továbbá a Bethlen bástya körüli parkos övezetet, valamint a nyugati várfal és az F-szárny külső részeit.

A jelenleg zajló munkálatokat a 2014–2020-as Regionális Operatív Programban elnyert összegekből finanszírozzák. Ezt a felújítási szakaszt 2018 júliusában kezdték el.

A munkálatok áfa nélküli értéke meghaladja a 9,6 millió lejt. A Sc. Drum Asfalt Srl. & Sc. Trameco Sa. & Sc. Lemacons Srl. számára 30 hónap áll rendelkezésre a munkálatok elvégzésére, és jövő év januárjában kellene befejezniük azt. A projektből az említett összeg 67 százalékát fizette ki eddig a polgármesteri hivatal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?