Bringával a római kori limesen

Először szerveznek kerékpártúrát a Római Birodalom egykori erődített védelmi vonalának (limes) Maros megyei szakaszán június elsején, a Marosvásárhely – Mikháza –Marosvásárhely útvonalon. Találkozó reggel 9 órakor a Tudor lakónegyedbeli Merkúr (Favorit) üzletháznál lesz.

A Római Limes Útvonal projekt keretében a Maros Megyei Múzeum a Pro Biciclo Urboval, a Marosszéki Közösségi Alapítvánnyal, az Easy Riderrel és az EcoTarget Egyesülettel közösen szervez biciklitúrát, melynek célállomása Mikháza, ahol a múzeum munkatársai ismertetik a feltárások helyszínét és bemutatót tartanak a Római Birodalom egykori erődített védelmi vonalának jelentőségéről, kutatásaik eredményeiről és arról a tervükről, hogy az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítsák ennek a védelmi rendszernek a hazai szakaszát.

A 2012-ben indult Római Limes Útvonal projekt keretében eddig három táborhelyen, Marosvécsen, Mikházán és Sóváradon, folytak kutatások és négy őrtoronyról – amelyek Libánfalva, Alsóköhér és Nyárádremete területén találhatók – állapították meg, hogy biztosan ennek a védővonalnak a részét képezték.

Kimaradt?