Pontosít az Országos Közegészségügyi Intézet: tanórákon nem kell maszkot viselniük a diákoknak

Szünetekben, és nem a tanórák ideje alatt lesz kötelező a maszkviselés azoknak a diákoknak, akik ősztől visszatérnek az iskolapadokba, a tanároknak pedig mindvégig védőmaszkot kell hordaniuk, az osztálytermekben is – pontosított az Edupedu tanügyi portálnak Simona Pârvu, az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) vezetője.

Mint arról beszámoltunk, Ludovic Orban miniszterelnök szerdán a parlamentben azt nyilatkozta, hogy azokban az iskolákban, amelyek megnyitják az új tanévben kapuikat, tehát a oktatás rendesen, a diákok fizikai jelenlétével fog zajlani, kötelezik a védőmaszk használatát tanulóknak, tanároknak, kisegítő személyzetnek egyaránt. 

Az Országos Közegészségügyi Intézet vezetője ehhez képest – nem sokkal a miniszterelnök beszéde után – azt mondja: az általa vezetett hatóság, iskolakezdéssel kapcsolatos egészségügyi szabályokra vonatkozó, majd az egészségügyi minisztériumhoz eljuttatott javaslatcsomagjában az áll, hogy a diákoknak szünetekben kell maszkot viselniük, az osztályteremben nem. 

Simona Pârvu az Edupedu kérdésére kifejtette azt is: a tanároknak mindvégig, tehát a tanórák ideje alatt is maszkot kell viselniük. Az INSP javaslatot tett arra is, hogy az iskolapadok között egyméteres távolság kell legyen. 

(Címlapi illusztráció forrása: Adobe Stock)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?