Több mint 900 jelöltet állít a MIÉRT az önkormányzati választásokra

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) 906 fiatal jelölttel vág neki az önkormányzati választásoknak az RMDSZ listáin – adta hírül hétfői sajtóközleményében az ifjúsági ernyőszervezet.

A befutónak vélt helyeen lévő jelöltek 15 százalékát az ifjúsági szervezetek javasolták (342 személyt), közülük 20-an polgármesterjelöltek, további 20-an pedig megyei tanácsosjelöltek.

Bihar megyében 5 fiatal polgármesterjelölt indul a választásokon, de sikerként tekintenek arra is, hogy a szórványban is vannak esélyes jelöltjeink. A Fehér megyei Magyarlapádon például Hari István Attila méretteti meg magát a polgármesteri székért, illetve Beszterce–Naszód megyében Cadar Simion Tiberiu száll versenybe Szentmáté község polgármesteri tisztségéért.

Szilágy és Szatmár megyében négy évvel ezelőtt egyetlen befutó jelölt sem szerepelt a megyei tanácsosi listákon, ehhez képest, az előbbiben idén három első mandátumos fiatal áll a startvonalhoz: Bogya Anna, Moni Sándor és Dobrai Krisztián. Szatmár megyében két első mandátumos bejutó helyre rangsorolt fiatal vesz részt a választásokon: Muresán István és Fanea Imola. Kolozs megyében két polgármesterjelöltje van a MIÉRT-nek, továbbá hárman szerepelnek befutó helyen a megyei tanácsosi jelöltlistán, köztük a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) elnöke, Csorba Zsuzsa Emese. Kolozs megyében egyébként összesen 54 fiatal indul valamilyen tisztségért.

Felkészült és tenni akaró jelöltekkel vágunk neki az idei önkormányzati választásoknak! Maros megyében és a...

Közzétette: Magyar Ifjúsági Értekezlet - MIÉRT – 2020. augusztus 10., hétfő

 

Hargita megyében mindhárom térségben 20 százalék feletti a befutó helyeken a fiatalok aránya, Maros megyében pedig két első mandátumos fiatal polgármesterjelölttel büszkélkedik a szervezet: Balavásár községben Varga Adorján, Makfalva községben pedig Dósa Medárd a jelölt, de a marosvásárhelyi és a Maros megyei RMDSZ-listákon is szerepelnek fiatal jelöltek.

Kovászna megyében négy olyan ifjúsági képviselő szerepel az RMDSZ listáin bejutó helyen, akik nagy valószínűséggel megyei tanácsosi mandátumot fognak szerezni.

A városok szintjén is jelen vannak az ifjúsági szervezetek tagjai: Sepsiszentgyörgyön heten, Székelyudvarhelyen és Kolozsváron pedig négy személy szerepel a lista élén, bejutó helyeken. Medgyesen a lehetséges két bejutó hely közül az egyiket Fazekas Attila szerezte meg. Csíkszeredában pedig külön állóurnás előválasztáson szerzett bejutó helyet Orbán Tímea.

„Az RMDSZ megértette, hogy lehetőséget kell adni a fiataloknak, hogy kezükbe vegyék a saját generációjuk ügyeit. Ezért felkészült és tenni akaró jelöltekkel vágunk neki az idei önkormányzati választásoknak. Annak ellenére, hogy a járványügyi helyzet rendhagyó körülményeket teremtett, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy hitelesen és érthetően elmondhassuk az üzeneteinket, terveinket. Ezek mellett egy online kampányt is indítunk MIÉRT szólj bele címen, amelynek segítségével érthetően elmagyarázzuk az első szavazóknak, hogy miért fontos részt venni a választásokon, illetve, hogy egyáltalán hogyan működnek a helyi és megyei önkormányzatok” – emelte ki Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?