Tăriceanu: az Orban-kormánynak mennie kell

 

Az Orban-kormánynak mennie kell - véli a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke. Călin Popescu-Tăriceanu szerint az új kabinetnek gazdaságfenntartó intézkedésként növelnie kell a lakosság jövedelmét.

Egy Facebook-bejegyzésben az ALDE elnöke azt írta, a "Iohannis-Orban-kormány teszteli", hogy milyen reakciót vált ki a lakosságból, ha nem a törvény által előírt 40 százalékkal, hanem csak 14 százalékkal növeli a nyugdíjakat.

"Amit azonban ők nem tudnak, vagy nem akarják mondani, az az, hogy éppen a nyugdíjak és a gyermeknevelési pótlék emelésének elmaradása miatt lesz rosszabb a gazdasági helyzet. Naponta munkahelyek százai szűnnek meg. Tudják, miért? Mert nem kelnek el a termékek, és senki nem bolond csak azért termelni, hogy nőjön az árukészlete, hiába akar pénzt fektetni a kormány a vállalkozások támogatásába" – fogalmazott a politikus.

Hozzátette, ha a nyugdíjemelés mértéke csak az áremelkedést fedezi, a kormány "nemcsak 5 millió nyugdíjast áldoz fel", hanem néhány száz munkahelyet is.

Guvernul Iohannis-Orban testează prin media aservită varianta măririi pensiilor doar cu 14% și nu cu 40% așa cum prevede...

Közzétette: Calin Popescu Tariceanu – 2020. augusztus 9., vasárnap

 

"Végül is ugyanannyi pénzt lesznek kénytelenek elkölteni, csakhogy nem nyugdíjemelésre, hanem munkanélküli-segélyre kell majd fordítaniuk. Igen, paradox helyzet állt elő, amelyet Iohannis és Orban nem akarnak megérteni: ahhoz, hogy megmentsük a munkahelyeket, növelnünk kell a jövedelmeket" - nyomatékosította.

Tăriceanu szerint az Orban-kormánynak mennie kell, és a helyébe lépő kabinetnek gazdaságfenntartó intézkedésként növelnie kell a lakosság jövedelmét. "Lehet, hogy a félelem és a házban ülés késlelteti a vírussal való megfertőződést, de amikor majd ismét kimegyünk, a sárga pestis által letarolt országot találunk majd" - tette hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?