Keddtől kötelező a védőmaszk viselése Háromszéken a forgalmas nyílt tereken

Kovászna megyében kötelező lesz keddtől a védőmaszk viselése a piacokon, buszmegállókban és más forgalmas nyílt tereken, a teraszok és játéktermek pedig 23 óráig tarthatnak nyitva - rendelte el hétfőn a megyei vészhelyzeti bizottság.

A döntés értelmében a koronavírus terjedésének fékezése érdekében egy megszabott időintervallumban minden 5 évet betöltött személy számára kötelezővé teszik az orrot és a szájat eltakaró védőmaszk viselését a zárt köztereken, illetve az olyan forgalmas nyílt tereken, mint a piacok, vásárok, buszmegállók, vonatállomások, pályaudvarok, kültéri ünnepségek, zarándoklatok helyszínei, turisztikai látványosságok külső terei.

A pontos helyszíneket és a maszkviselési intervallumot a megyei közegészségügyi igazgatóság javaslatai alapján jelölik ki. A maszkviselési kötelezettség alól csak a nehéz fizikai munkát végzők és az 5 éven aluliak mentesülnek - derül ki a prefektúra honlapján közzétett határozatból.

A vészhelyzeti bizottság döntése értelmében ugyanakkor 23 óra és 6 óra között nem működhetnek az éttermek, kocsmák, kávézók teraszai, és a játéktermeknek is be kell zárniuk 23 órakor.

Kapcsolódók

Kimaradt?