Örökbe fogadnák a vécécsőbe szorult babát

A Kínában csatornába szorult kisbaba csodával határos módon nemcsak túlélte, hogy lehúzták a vécén, hanem egészséges is. A kisfiúnak sokan küldtek ruhát, tápszert, és többen jelezték, hogy örökbe fogadnák.

Az újszülöttet egy lakóépület nyilvános vécéjéből levezető, 10 centiméter átmérőjű lefolyócsőben találtak meg kedden a kelet-kínai Csöcsiang tartományban. Körülbelül két órát tölthetett a cső egyik kanyarulatában, míg sírásával sikerült felhívnia magára a figyelmet.

Miután egy lakó értesítette a hatóságokat, a tűzoltók kivágták a negyedik emeleti vezetékrészt, később orvosok segítségével – immár a kórházban – fogókkal és fűrésszel csaknem egy órán át fejtették le róla a csőmaradványokat. A baba arcán, végtagjain karcolások, testén véraláfutások keletkeztek, de állapota stabil.

A történtekre az internetes közösség igen indulatosan reagált, több százezer bejegyzés született. Voltak, akik a mentők munkáját méltatták, akadtak,  akik a baba segítségére siettek, pelenkát, ruhát, tejport vittek neki. Mások már jelezték, hogy szívesen örökbe fogadnák.

A legfrissebb jelentések szerint megtalálták az anyát is, a 22 éves nő titokban figyelte, amint gyereke megmentésén dolgoznak. Lakásában gyerekjátékokat találtak. Állítólag ő lehetett az is, aki riasztotta a mentőket.

Az inkubátor száma alapján 59-es babának elnevezett kisfiú ügyében szándékos emberölés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség. Az illetékes kórház orvosa közölte, hogy a csecsemőt akkor sem adják örökbe, ha szülei nem tartanak rá igényt, hanem átadják a szakintézménynek.

Kapcsolódók

Kimaradt?