Jégesővel kísért zivatar söpört végig Csíkszeredán

Nagy mennyiségű csapadék zúdult hétfőn kora délután Csíkszeredára. A jéggel érkező heves eső nyomán pillanatok alatt vízzel elárasztott utcák maradtak, több helyen áramkimaradás volt.

Heves zivatar váltotta fel a perzselő júliusi napsütést hétfőn délután Csíkszeredában. A mennydörgéssel, villámlással és heves esőzéssel kísért vihar 14 óra után kevéssel csapott le a székelyföldi városra. A város utcáinak egy részét percek alatt hömpölygő víz árasztotta el, a közösségi oldalakon közzétett felvételek tanulsága szerint az eső jéggel érkezett. A vihar nyomán a város több pontján szünetelt az áramszolgáltatás.

A meteorológusok hétfőn este 11 óráig közöltek instabil légköri jelenségekre vonatkozó előrejelzést. Ebben az időszakban az ország nyugati, észak-nyugati, északi és központi részén, főleg a domb- és hegyvidéken torrenciális esőre, villámlásra, szélrohamra, helyenként jégesőre számíthatunk. A csapadék mennyisége meghaladja a 20-25 litert, helyenként a 35-40 litert négyzetméterenként – figyelmeztettek a szakemberek.

(Borítókép: Így érkezett a vihar Csíkszeredába. Fotó: Péter András)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?