Az USR-PLUS megkezdte a támogató aláírások összegyűjtését a helyhatósági választásokra

Az Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjából (PLUS) létrejött szövetség képviselői hétfőn közölték, hogy megkezdték a támogató aláírások összegyűjtését a szeptember 27-ei helyhatósági választásokra.

A választási koalíció Utcáról utcára haladva változtatjuk meg Romániát címmel kampányol.

 

Az AEP pénteken jelentette be, hogy a politikai pártok, a nemzeti kisebbségekhez tartozó szervezetek, a politikai szövetségek, a választási szövetségek és a független jelöltek július 20-ától megkezdhették a támogató aláírások gyűjtését a helyi tanácsos, megyei tanácsos, polgármester és megyeitanács-elnök jelöltek javára, akik indulni szeretnének a szeptemberi helyhatósági választásokon. 

Az AEP közzétette a választási időszak menetrendjét, miután Klaus Iohannis államfő kihirdette csütörtökön a helyhatósági választások napját kijelölő törvényt. A 2020/135-ös törvény értelmében az idei helyhatósági választásokat szeptember 27-én tartják. A támogató aláírások gyűjtését július 20-án lehet elkezdeni.A választási szövetségek regisztrációs ideje augusztus 7-11., a jelöltlistákat augusztus 7-e és 18-a között kell benyújtani. A választási kampány augusztus 28-án kezdődik és szeptember 26-án, 7 órakor ér véget.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?