Közzétették a koronavírus-teszteket végző romániai központok listáját

Közzétette az egészségügyi minisztérium a www.ms.ro honlapon a koronavírusteszteket végző romániai központok listáját. A jegyzéken megtalálható a tesztelőközpontok címe és telefonszáma is.

Keddről szerdára virradó éjjel lép életbe a magyar kormány rendelete, miszerint bizonyos országokból, köztük Romániából érkezve is csak akkor lehet 14 napos karanténkötelezettség nélkül belépni Magyarország területére, ha az utas két, 48 óra különbséggel elvégzett negatív koronavírus-tesztet mutat fel.

Szerda reggeltől ugyanakkor csak negatív koronavírusteszt felmutatásával engedik be Görögország területére a promachonasi határátkelőnél belépésre jelentkező turistákat. A turistáknak egy legtöbb 72 órával korábban végzett molekuláris vírusteszt eredményével kell igazolniuk, hogy nem fertőzöttek.

A tesztet akkreditált laboratóriumban kell elvégeztetni, az eredményről szóló igazolásnak pedig angol nyelvűnek kell lennie, és tartalmaznia kell az illető nevét, valamint személyi igazolványának vagy útlevelének számát.

(Címlapfotó: MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?