Közzétette az oktatási minisztérium a középiskolai felvételi eredményét

A számítógépes elosztás pénteki, első szakaszában 113 480 nyolcadikot végzett diákot soroltak be valamelyik középiskolai osztályba - tájékoztat az oktatási minisztérium.

A tárca közleménye szerint 68 564 tanuló elméleti, 44 916 pedig technológiai profilú osztályban folytatja tanulmányait. A számítógépes elosztást megelőzően 12 408 tanuló iratkozott be tehetséggondozó szakirányú iskolákba, 25 257-en pedig szakiskolákba, illetve duális képzést nyújtó intézményekbe. A jelentkezők közül 348 tanulónak volt 10-es átlaga.

A minisztérium által jóváhagyott menetrend szerint a tanulóknak július 13-a és 20-a között kell eljuttatniuk a beiratkozáshoz szükséges iratokat annak a tanintézménynek a titkárságára, ahova a számítógépes elosztás nyomán bejutottak. Július 22-én, 23-án és 24-én a megyei felvételibizottságoknak meg kell oldaniuk a számítógépes elosztást követően felmerült minden problémás helyzetet - szögezik le.

A közlemény szerint 8570 tanulót nem soroltak be egyetlen osztályba sem, mert nem jelöltek be elegendő opciót. Ők részt vehetnek a július 24-e és augusztus 3-a között zajló második elosztáson, azokkal együtt, akiket az első elosztáson besoroltak ugyan egy osztályba, de nem nyújtották be a szükséges dokumentációt az iskolához, továbbá akik nem vettek részt az első elosztáson, illetve akik nem képességvizsgáztak.

Az első elosztást követően több mint 37 ezer betöltetlen hely maradt a líceumokban és szakiskolákban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?