Másodfokú viharriasztás van érvényben több erdélyi megyében

Kedd estig érvényes narancssárga (másodfokú) riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) vihar veszélye miatt 16 megyére, köztük erdélyi megyékre is. Huszonhat megyében és a fővárosban sárga (elsőfokú) riasztás van érvényben.

A meteorológusok szerint kedden 14 órától 22 óráig Erdély déli és keleti részén, a Kárpát-kanyar térségében, valamint helyenként Munteniában és Dobrudzsában felhőszakadásokra, gyakori villámlásokra, viharos szélre és jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 35-40, helyenként akár az 50-70 litert is négyzetméterenként.

A másodfokú riasztás a következő megyéket érinti: Tulcea, Konstanca, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Brassó, Kovászna, Hargita, Vrancea, Bákó, Szeben és Vâlcea.

Ugyancsak kedd este 10 óráig sárga riasztás érvényes több erdélyi, munteniai, dobrudzsai, olteniai és moldvai megyére, valamint a hegyvidéki területekre. Itt is záporok, zivatarok, időnként erősebb széllökések várhatók, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25-30, elszórtan a 40 litert négyzetméterenként.

A sárga jelzésű riasztás Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galac, Vrancea, Bákó, Neamţ, Suceava, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Krassó-Szörény, Hunyad, Arad, Fehér, Bihar, Szilágy, Kolozs, Maros, Beszterce-Naszód és Máramaros megyére, valamint Bukarestre vonatkozik.

(Nyitókép forrása: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?