Székely legényt keresett a budai párválasztón egy fiú

Vasárnap délután a Budai várban Szabad egy táncra? Címmel a Nemzeti Táncszínházban államilag támogatott párválasztót tartottak, ahol az idős hölgyek, középkorú párok és betévedt turisták mellett homoszexuális fiatalok vettek részt társkereső heteroszexuális szinglik helyett.

Az idősebbek főleg nosztalgiából mentek, mivel ők is tánciskolában, táncmulatságon ismerkedtek meg életük párjával, a turistákat a kíváncsiság vonzotta be a néptánc mellett balettel, Boleróval és Bergendyvel kecsegtető eseményre. „A rendezvényen nyoma sincs csajozó srácoknak, vagy a szőke hercegről álmodozó lányoknak, a helyszínre érkező néhány fiatal csupán röhögni jött el. De mivel nem volt alkohol, gyorsan odébb is álltak” – írja az origo.hu riportere.

Fél nyolc körül a helyszínre beszaladt nagyjából két tucat fiatal szivárványszínű zászlókkal, néhány fiú rózsaszín sálat viselt a nyakában. Majd miközben a táncparketten a táncosok elkezdték az előadásukat, a fiatalok sorban felállva elkezdtek előttük táncolni: lányok a lányokkal, fiúk a fiúkkal. Csatlakoztak hozzájuk aztán fiú-lány párosok is, akik kettesével vagy nagyobb köröket alkotva bulizni kezdtek.

Az egyik táncos erre mikrofont ragadott, és többször megkérdezte: Akarjátok-e ezeket nézni? Hangos nem volt a válasz. Akarjátok-e hogy leüljenek? Hangosan igent kiabáltak. Erre agresszíven rászólt a táncos a bulizókra: Leülni! Az egyik műsorvezető később megjegyezte: „Nahát, legalább olyanokat is sikerült idevonzani, akikről nem gondoltuk volna, hogy van tánckultúrájuk."

A meleg táncosok közül egy lányt meg egy fiút szólaltatott meg az Origo. A lány szerint nem zavarták meg a rendezvényt, ők úgy tudták, hogy táncos párválasztóra jöttek, ugyanakkor elmondta, fontosnak tartja, hogy homo- és heteroszexuálisok együtt táncoltak. A fiú elárulta, egyetlen bánata, hogy nem talált magának székely legényt, szeretné legalább félig teljesíteni ilyenformán erdélyi nagyapja kívánságát, hogy székely leányt válasszon magának.

Kimaradt?