Aranyáron kelt el Japánban egy pár sárgadinnye

1,6 millió jenért (55 ezer lejért) kelt el két darab, összesen 3,7 kilós sárgadinnye egy japán gyümölcsaukción pénteken. Adtak már el drágábban is dinnyét.

A luxusáron mért gyümölcsök még így is csak a harmadik legdrágább sárgadinnyék a szapporói árverés történetében: 2008-ban 2,5 millió, egy évvel korábban pedig 2 millió jent fizettek a Jubari King elnevezésű gyümölcsökért – írta a Mainicsi Simbun japán napilap.

Az értékes gyümölcsök új tulajdonosa, egy helyi élelmiszer-nagykereskedés bejelentése szerint a sárgadinnyéket egy szapporói általános iskolának fogják felajánlani.

“Remélem, a gyerekeknek ízleni fognak a dinnyék” – közölte a lappal a cég képviselője.

Japánban megszokott, hogy aranyárban mérik a gyümölcsöket: egy darab almáért a legtöbb boltban 15-120 forintnak megfelelő jent kérnek, az ananász, a sárgadinnye és más, ritkább gyümölcsök darabjai pedig gyakranlejben kifejezve három számjegyű áron kerülnek a polcokra.

A hokkaidói Jubari városából származó sárgadinnyék még az elképesztő árak és magas minőség jellemezte japán piacon is különlegességnek, szinte státuszszimbólumnak számítanak, a gyümölcsöket a vásárlók általában elajándékozzák.

Kimaradt?