Ponta: a PNL a nagyon gazdagok érdekeit védi az egységes adókulccsal

A progresszív adózás bevezetésének szükségességét hangsúlyozta Victor Ponta, a Pro Románia párt vezetője, aki szerint Ludovic Orban kormányfő és a Nemzeti Liberális Párt „azért kapaszkodik az egységes adózási rendszerbe, hogy a gazdagok és privilegizáltak érdekeit védje”.

Ponta kifejtette: a Pro Románia annak híve, hogy nagyobb adókat vessenek ki a kimagasló fizetésekre és nyugdíjakra, a nagyon nagy profittal járó gazdasági tevékenységekre, banki ügyletekre, és ezzel párhuzamosan csökkentsék „a munka megadóztatását”, a társadalombiztosítási illetékeket.

„Ez egy modern rendszer, amelyet már minden nyugati és fejlett országban alkalmaznak! 15 év egységes adózás után szükség van erre a változtatásra, figyelembe véve a súlyos szociális és gazdasági egyenlőtlenségeket, amelyeket a koronavírus-világjárvány napról napra tovább mélyít!” – írta a Pro Románia elnöke kedden a Facebookra.

ProRomania a sustinut inca de la infiintare principiul impozitarii progresive ( operatiunile financiar - bancare,...

Közzétette: Victor Ponta – 2020. június 29., hétfő

 

Ponta bírálta a kormányfőt, aki szerinte „kapaszkodik” a Călin Popescu Tăriceanu mandátuma idején, 2005-ben bevezetett egységes adókulcsba, hogy „védje a nagyon gazdagok és privilegizáltak érdekeit, akik jelenleg a PNL/PDL vezetőinek a szponzorai, hogy megőrizze a nemzetközi cégek előnyét a román cégek kárára, és hogy a kis- és középkeresetűek cipeljék a vállukon a krízis terheit!”

A Pro Románia elnöke szerint progresszív adózási rendszer nélkül Romániának nem lesz elegendő anyagi forrása a gazdasági felemelkedéshez és az infrastruktúra, az egészségügyi, oktatási és szociális rendszer fejlesztéséhez. Ponta ezzel arra reagált, hogy Ludovic Orban kormányfő hétfőn kijelentette: a PNL kiáll az egységes adózási rendszer fenntartása mellett, és semmiképpen sem hajlandó lemondani erről.

Kapcsolódók

Kimaradt?