Koronavírus: csak egy új eset van Hargita megyében

Bár az elmúlt 24 órában csak egy új koronavírusos esetet regisztráltak, a hétvégi növekedéssel együtt elérte a 314-et az igazolt megbetegedések száma Hargita megyében, közölte hétfőn délben a prefektusi hivatal. Az aktív esetek száma tovább csökkent.

Egy új esettel nőtt a koronavírussal igazolt személyek száma az elmúlt 24 órában Harigita megyében, így 314 fertőzést tartanak nyilván a megyében. Az esetek közül 82 tekinthető aktívnak, ennyi személyt kezelnek a székelyudvarhelyi és a csíkszeredai kórházban. A pozitív tesztet produkálók közül 224-en meggyógyultak, 8-an pedig elhunytak a székelyföldi megyében. Intézményes karanténban továbbra sem tartózkodik senki, míg házi elkülönítésben 448-an vannak, 79-cel kevesebben mint egy nappal korábban.

Hargita megyéhez kapcsolódó hír, hogy az egészségügyi minisztérium döntésének értelmében a gyergyószentmiklósi és a maroshévízi kórházat is Covid-háttérkórházzá nyilvánították. A döntés révén mindegyik Hargita megyei kórházba kerülhetnek koronavírusos betegek.

(Borítókép forrása: MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?