Ne jöjjön Lady Gaga Bukarestbe!

A videoklippjeivel sokakat megbotránkoztató Lady Gaga közelgő bukaresti fellépése ellen tiltakoznak keresztény csoportok többek között az interneten aláírható petíció által, amely a koncert meghiúsítását kéri.

A petíció megfogalmazói arra hivatkoznak, hogy keresztény népként egy keresztény államban kötelességük felvenni a harcot az ellen, aki gúnyt űz Krisztus áldozatából és a szent szimbólumokból, videoklipjeiben káromolja az Istent, és ezáltal vétkezik a Szentlélek ellen. Óriási hibának tartanák támogatni olyasvalaki színpadra lépését, aki „minden alkalmat megragad, hogy dacoljon a szentségekkel”.

lady-gaga-apacakent

Egy énekesnő, aki nyíltan dacol a keresztény értékekkel, videoklippjeit erősen szexuális töltetű, szado-mazo jelenetekkel fűszerezi, és a homoszexuálisokat biztatja hajlamaik kiélésére, „nincs mit keressen egy ortodox fővárosban” – jelentik ki a fellépés letiltását kérvényezők.

Eddig 489 személy írta alá az interneten keringő petíciót, több esetben meg is indokolták, miért. Egy tiltakozó úgy véli, nem véletlen Lady Gaga érkezésének időpontja sem, fellépésével szándékosan vetne árnyékot Nagyboldogasszony ünnepére, pedig „a román nőknek – és nem csak – az Úr Édesanyja az igazi példakép”. Többen megjegyzik, hogy a „művésznőben” nincs semmi, ami az ortodox román fiatalság számára követendő lenne. Az egyik hozzászóló még tovább merészkedik véleményévvel, szerinte az énekesnő „a legfigyelemreméltóbb személyisége a bűnös világnak, aki örvendezni fog az Antikrisztus megjelenésekor”. {loadposition OTP}

Lady Gagát augusztus 16-ára várják (akik várják) Bukarestbe, ahol első romániai koncertjét tartaná Az így született labda (The Born This Way Ball) világturné keretén belül. Eleinte a Nemzeti Aréna lett volna a helyszín, de aztán az Alkotmány térre esett a választás.

Kimaradt?