Gyakorlatilag kétszer érettségiztek földrajzból egy erdélyi iskolában

A tavalyi érettségi tételt kezdték el kidolgozni a csütörtöki földrajz vizsgán a kudzsiri (Fehér megye) David Prodan líceum végzősei, majd miután a vizsgabizottság észrevette a tévedést, kis pihenés után a diákok újra nekiestek a vizsgának, immár a jó tételnek. 

A Fehér megyei vizsgabizottság elnöke az Alba24 helyi portálnak elmagyarázta, a négy tagú bizottság nem vette észre, hogy földrajzból a 2019-es tételeket nyomtatták ki, egyikük sem ellenőrizte a dátumot.

A kavar amiatt történhetett, hogy elkezdték ábécé sorrendben kinyomtatni a tételeket, de a földrajz tételeken átugrottak, mert valami probléma volt a nyomtatással, majd amikor a végén visszatértek a földrajzhoz, rossz tételt nyomtattak. 

A tévedést csak azután vették észre, hogy a tanulók már kézhez kapták a tételeket, és elkezdték kidolgozni azokat. A vizsgázókat ekkor egy másik terembe vitték, vizet, harapnivalót és kávét kaptak, majd 14 órakor újból nekiestek a földrajz vizsgának, immár az idei tételeknek.

A bizottság mind a négy tagját szankcióba részesítették, három évig nem vállalhatnak szerepet egy vizsgabizottságban sem. 

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?