Törvényszék: nem adhatók el a „caracali rém” autói

Az Olt Megyei Törvényszék helyt adott a sértettek által beadott fellebbezésnek, és megtiltotta, hogy elidegenítsék a caracali tinigyilkosságokkal vádolt Gheorghe Dincă gépkocsijait, amellyel a feltételezések szerint elrabolta Luiza Melencut és Alexandra Măceşanut. Az ítélet jogerős.

Az eredeti elképzelés szerint elárverezték volna Gheorghe Dincă Renault Megane márkájú személygépkocsiját – amellyel a feltételezések szerint elrabolta a lányokat – és kisteherautóját is.

Luiza Melencu családja fellebbezést nyújtott be, arra hivatkozva, hogy a gépkocsikban esetleg további bizonyítékok azonosíthatók a bűncselekménnyel kapcsolatban. Az elrabolt lány anyja szerint az autók eladásával „el akarják kenni” az ügyet.

Gheorghe Dică udvarán a Renault Megane mellett egy Fiat Ducato furgont is lefoglalt a rendőrség. A caracali gyilkosságok vádiratát január 15-én iktatták a törvényszéken. Az ügyben Gheorghe Dincát és Ştefan Risipiţeanut állítja bíróság elé a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT). Dincát Luiza Melencu és Alexandra Măceşanu meggyilkolásával, kiskorúakat érintő emberkereskedelemmel, nemi erőszakkal, holttest meggyalázásával, Risipiţeanu pedig nemi erőszakkal vádolják.

Az ügyet az Olt Megyei Törvényszék tárgyalja, miután a craiovai ítélőtábla elutasította Alexandra Măceşanu szüleinek a per áthelyezésére vonatkozó kérelmét. Dincát és Risipiţeanut a craiovai fegyházban tarják fogva.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?