Egészségügyi miniszter: nem vonunk karantén alá megyéket

A kormány nem fontolgatja azoknak a megyéknek a vesztegzár alá helyezését, ahol kiugróan magas a koronavírus-fertőzések száma – jelentette ki kedden a parlamentben az egészségügyi miniszter.

Nelu Tătaru ezzel cáfolni kívánta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a hatóságok karantén alá vonnák az ország egyes régióit. „Jelenleg nincsenek ilyen szándékaink. A megyei közegészségügyi igazgatóság feltérképezik a fertőzési gócpontokat, elszigetelik ezeket, és kórházba utalják a betegeket” – magyarázta a tárcavezető.

A képviselőház kedden az egészségügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt tárgyalta.Az egészségügy nem temetkezési vállalkozás című indítványt Georgeta Holban szociáldemokrata képviselő olvasta fel.

Az indítványt aláíró szociáldemokrata párti (PSD) képviselők Nelu Tătaru egészségügyi miniszter lemondását kérik, mert „nyugta nélkül árulja a maszkokat, és gyanús vezetői kinevezéseket ír alá”. Meglátásuk szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kormány ténykedése az egészségügy területén „kudarcok végtelen sorával” jellemezhető.

Válaszában a tárcavezető igazságtalannak nevezte lemondásának a sürgetését, és azt mondta: „bárcsak március-áprilisban kérték volna lemondását”, amikor valakinek „ágyútöltelékként” egyik gócpontból a másikba kellett mennie.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?