FRISSÍTVE - Érettségi: közzétették a román tételsorok javítási útmutatóját

FRISSÍTVE: Kiszivárgott a sajtóba a hétfői román nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga tételsora. FRISSÍTÉS: Mind a tételsorok, mind ezek javítási útmutatója megjelent a tanügyminsztérium honlapján. 

A reál szakosoknak az első tételben Mircea Bandunak az Amintiri despre G. Călinescu című írása egy részlete kapcsán kellett több kérdésre válaszolniuk, illetve a szövegrészletből kiindulva minimum 150 szóban arról kellett értekezniük, hogy miként befolyásolja a sajtó a személyiségek megítélését.

Második feladatként Ion Agărbiceanu Arhagelii című művének egy részletét kellett narrációs szempontból legalább 50 szóban elemezniük. A harmadik tétel egy legalább 400 szavas esszé megírása volt a tananyagban szereplő komédiák valamelyikének sajátosságairól.

A humán szakosok tételsora alig különbözött a reál szakosokétól. Az egyetlen eltérés az volt, hogy harmadik feladatként nem a tananyagban szereplő komédiák valamelyikének sajátosságairól általában, hanem a kiválasztott komédia valamelyik szereplője felépítésének sajátosságairól kellett legalább 400 szavas esszét írniuk.

Az oktatási minisztérium 15 órakor közli a honlapján a tételsorok javítási útmutatóját.

FRISSÍTÉS: Mind a tételsorok, mind ezek javítási útmutatója megjelent a tanügyminsztérium honlapján. A reál szakosok javítási útmutatója innen, a humán szakosoké pedig innen letölthető. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?