Ellenőrizték a hét végén a teraszokat: záporoztak a bírságok

Több mint négyezer gazdasági társaságnál ellenőrizték a hétvégén a belügyi szervek a veszélyhelyzet idejére elrendelt intézkedések betartását - közölte vasárnap a belügyminisztérium szóvivője.

Monica Dajbog közlése szerint az országos szintű ellenőrzések keretében összesen 4052 terasznál, kocsmánál, szabadtéri és tengerparti klubnál vizsgálták meg, hogy betartják-e koronavírus terjedésének fékezését célzó hatósági intézkedéseket, és 42 helyen észleltek szabálysértéseket.

Tizenegy céget összesen több mint 10 ezer lejre bírságoltak meg olyan, zárt térben tartott rendezvények szervezése miatt, amelyeket tiltanak a hatályos rendelkezések. Ugyanakkor 328 bírságot róttak ki 40 ezer lej értékben az egyéni óvintézkedések be nem tartása miatt, 19 bírságot 21.500 lej értékben a lakhelyi elkülönítés vagy a karantén szabályainak megszegése miatt, továbbá kilenc büntetést összesen 4000 lej értékben a teraszoknak a fizikai távolságtartás betartását lehetővé tevő kialakítására vonatkozó szabályok megszegése miatt.

Emellett 344 bírságot szabtak ki csaknem 100 ezer lej értékben az 1991/61-es törvénybe foglaltak megsértése, valamint további 260 büntetést 560 ezer lej értékben más jellegű rendellenességek miatt - mutatott rá a szóvivő.

A pénteken és szombaton folytatott ellenőrzéseken több mint 3000 rendőr és 540 csendőr, valamint 570 helyi rendőr vett részt, továbbá az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság 79, az egészségügyi minisztérium 58 és a munkaügyi minisztérium 65 képviselője.

Kapcsolódók

Kimaradt?